Етнографска изложба „Премених се, натъкмих се, огледах се, аресах се!” гостува в Етъра

Дата: 
Вторник, 2 Август, 2011 - 11:30

ЕтъраНа 02 август 2011г. в АЕК „Етър” от 11, 30 часа в голямата изложбена зала ще бъде открита етнографската изложба „Премених се, натъкмих се, огледах се, аресах се!”. Нейн автор е музейният специалист Веска Спасова от Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов”, гр. Кюстендил.
Гостите на музея ще имат възможността не само да разгледат изложбата, но и да наблюдават ревю на оригинални мъжки, женски и детски кюстендилски носии от 19 – 20 век. Като основен акцент ще бъде традиционната за Кюстендилския край – сая, украсена по пазвата и ръкавите с богата сърмена орнаментика.
Освен облеклото, изложбата представя и разнообразни накити от Кюстендилския край – пафти с различна форма, тепелъци, обици, пръстени, гривни и много други..
Посетителите ще могат да се докоснат до богатството и многообразието на типовете облекла, да усетят богатия духовен свят от багри и ритми на живия български фолклор, да почувстват любовта и таланта на българската жена, усета й към естетическото съчетание на форми, цветни „съзвучия” – вплетени в орнаментика, постигнати комбинации и декорация.

Христиана Стефанова
ПР при АЕК „Етър”

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: